Mark Zakeberg naredio svojim zaposlenima da koriste samo Androide

mobile-phone

Izvršni direktor Facebooka Mark Zakeberg je svom timu naredio korišćenje Androida, prenosi Njujork Tajms. Ovu odluku je doneo nakon što je izvršni direktor kompanije Apple kritikovao Facebook, nazivajući ga servisom koji remeti privatni život.

“Već dugo ohrabrujemo naše zaposlene da koriste Android jer je to najpopularniji operativni sistem na svetu”, rekli su iz Facebooka za Njujork Tajms, prenosi Klix.ba. Ono što još uvek nije potpuno jasno je da li je Mark ovu naredbu izdao zbog izjava izvršnog direktora Applea, međutim Android je u svakom slučaju najdominantniji sistem u Americi, Evropi, Rusiji i Aziji.

Stručnjaci kažu kako je ovo dobra odluka te da druge kompanije kao što je Snapchat takođe ohrabruju zaposlene da koriste Android, piše B92.

Android i iOS imaju nekoliko bitnih razlika koje utiču na razvoj sistema i aplikacija. Međutim, novinari Njujork Tajmsa su proverili Twitter profile nekoliko Facebookovih zaposlenih, te su otkrili da oni još uvek koriste iPhone, što navodi na zaključak da Markova naredba nije izvršena kako treba.

Povezane objave