Proverite jeste li bili žrtva hakerskog napada na Facebooku

hacker
U petak je ova društvena mreža saopštila da je je nekoliko miliona računa na Facebooku hakovano, ali ono što je dobra vest jeste da nisu mogli pristupiti osetljivim informacijama poput vaše lozinke ili finansijskih informacija, prenosi Gadgets.
Međutim ono čemu su hakeri imali pristup i zbog čega biste se trebali osećati nesigurnim i zabrinutim jesu informacije o vašem spolu, bračnom statusu, mjestu rođenja i drugim informacijama.
Facebook je brzo omogućio korisnicima da provere čemu su hakeri to pristupili i kazao kako je problem sada rešen.
Kompanija je napravila web platformu koju njihovih 2 milijarde korisnika širom sveta mogu koristiti kako bi proverili jesu li im hakeri pristupili računu, te da ako je tačno, koje su to informacije ukradene. Stranica će takođe pružati smernice o tome kako pronaći sumnjive poruke ili tekstove.
Facebook će također direktno slati poruke osobama koje su pogođene hakerskim napadom.
Hakeri još pristupaju imenima, e-mail adresama ili telefonskim brojevima, kojoj religiji pripadate, gdje trenutno živite, koje jezike govorite, poslednjih deset mesta koje ste posjetili i stranice koje pratite, kao i 15 poslednjih pretraživanja, piše klix.ba.
Iz Facebooka su potvrdili i da je dodatnih milion računa pogođeno ali da hakeri nisu dobili nikakve informacije od njih, te su dodali kako ovaj hakerski napad istražuje FBI.

Povezane objave