Korisnici iPhone-a 6 stare baterije neće moći da zamene do marta

apple-logo
Vreme čekanja novih baterija produžilo se jer se američki tehno gigant pokušava prilagoditi neočekivano velikoj potražnji. Apple je pre mesec dana najavio kako će kupcima starih iPhonea dati popust pri zamjeni baterija sa 79 dolara, koliko su ranije koštale, na 29 dolara. Kompanija je ranije saopštila kako će baterije biti dostupne u prodavnicama krajem januara, ali to se neće desiti, pišu američki mediji.
Dok će vlasnici šeste generacije iPhone čekati na zamenske baterije skoro dva meseca, iz Applea tvrde da će baterije za iPhone 7, iPhone 7 Plus i iPhone SE biti dostupne “bez produženih kašnjenja” u servisima širom Amerike, Evrope, Bliskog istoka i Afrike, piše klix.ba.
Iako su mnogi ljubitelji Appleovih uređaja očekivali da će im kompanija ponuditi besplatnu zamenu baterija zbog namernog usporavanja, čini se kako se to neće desiti. Čak je i američki senator John Thune poslao pismo izvršnom direktoru Applea Timu Cooku tražeći objašnjenje zašto kompanija ne razmišlja da ponudi svojim korisnicima besplatne baterije.
Podsećamo, Apple je na meti kritike javnosti jer je priznao kako usporava stare iPhone kako bi sprečio izvlačenje energije iz starih baterija te zaustavio iznenadno gašenje mobilnih telefona. Kompanija se zbog ovakve poslovne taktike suočava s osam odvojenih tužbi u SAD-u, Izraelu i Francuskoj.

Povezane objave

Ostavite Komentar