Apple razvija nove opcije zaštite dece od zavisnosti od telefona

instagram
 Uvođenje ove opcije reakcija je Applea na otvoreno pismo njegovih korisnika koji su istakli kako bi kreator iPhonea svoje politike i softver u većoj meri trebao prilagoditi sprečavanju zavisnosti dece i mladih o mobilnim uređajima.
“Planiramo razvijati nove mogućnosti i poboljšanja u budućnosti. Duboko razmišljamo o načinu na koji se naši proizvodi koriste i uticaju koji imaju na korisnike. Preuzimamo ovu odgovornost veoma ozbiljno i posvećeni smo očekivanjima naših korisnika, naročito u slučajevima zaštite dece”, istakao je Apple u saopštenju za javnost.
Kompanija je podsetila i na postojeću roditeljsku zaštitu ugrađenu u iOS operativne sisteme koja pomaže roditeljima da upravljaju sadržajima unutar uređaja poput aplikacija, web lokacija, filmova, pesama ili knjiga. Ovaj alat takođe može ograničiti celularne podatke, postavke lozinke i druge funkcije, piše klix.ba.
Apple napominje da sve što deca žele preuzeti ili čemu žele pristupiti na mreži, može biti blokirano i ograničeno. Pojedine opcije zaštite dece Apple je ponudio pre deset godina, a uskoro će roditeljima biti još lakše kontrolisati decu prilikom upotrebe mobilnih telefona.
Iako je Apple navodno već razvio nove opcije, još nije poznato kad će one biti zvanično dostupne korisnicima.
Podsećamo, zavisnost o mobitelnim telefonima postaje sve veći problem širom sveta. Prema istraživanju iz 2016., više od 50 posto tinejdžera u Americi smatraju kako su zavisni o elektronskim uređajima te da moraju odmah odgovoriti na poruku koja im stigne na mobilni. Situacija je danas, smatraju mnogi, daleko gora.

Povezane objave

Ostavite Komentar