Predstavljen prvi modularni TV na svetu sa dijagonalom od 3,7 metara

tv-oled-samsung-televizor

Filmofili će uskoro moći da naruče modularni televizor napravljen prema meri sobe. Samsung je u Las Vegasu prikazao model s dijagonalom od 3,7 metara, ali nisu rekli koliko to košta.

Samsungov “The Wall” (Zid) je grdosija od televizora s dijagonalom od 3,70 metara, a korejski div navodi i kako je ovaj 4K uređaj prvi modularni televizor na svetu. Kako bi prikazivao sliku, ekran koristi MicroLED tehnologiju koja je slična OLED-u, tj. svaki piksel emituje sopstveno svetlo i ne treba mu dodatno pozadinsko osvetljenje.

Zbog toga televizor ima bogate boje i duboku crnu kakvu viđamo i na skupim OLED televizorima. Kako oko ekrana nema rama, to omogućava da se slaže u veličinama prema sopstvnim potrebama, ali Samsung nije detaljno otkrio kako će to raditi u praksi.

Navodi se da bi kupci mogli da imaju televizore velike poput zida ili da bi, oni koji to žele, nakon preseljenja svoj televizor mogli jednostavnije proširiti. Isto tako, nisu otkrili i od koliko je modula sastavljena ova grdosija koju su prikazali na CES-u u Las Vegasu.

Televizor bi svoje globalno lansiranje trebalo da ima na proleće, a tada ćemo valjda saznati i njegovu astronomsku cenu.

Povezane objave

Ostavite Komentar