I dalje izostaje podrške američkih operatera Huawei-u

huawei-mate-9-6

Izvršni direktor sektora za potrošačke proizvode u kompaniji Huawei Ričard Ju je na sajmu elektronike (Consumer Electronics Show) u Las Vegasu kritikovao američke operatere.

Govoreći o performansama novog Mate10 Pro smartfona kompanije Huawei, Ričard je prokomentarisao i ponašanje američkih telekomunikacionih kompanija, piše B92. Naime, svi su željno iščekivali predstavljanje nove saradnje sa operaterom AT&T koji je trebalo da prodaje njihove uređaje, ali to se nije dogodilo.

Stoga je Ju prokomentarisao da “izostanak podrške američkih operatera jako povređuje Huawei“, kao i da je to “veliki gubitak za korisnike koji ne mogu da iskuse još jednu opciju za kupovinu kvalitetnog smartfona”. Navodno, osim AT&T šuška se i da Verizon neće prodavati Huawei telefone u okviru svojih paketa.

Ni jedna, ni druga kompanija nisu želele da komentarišu ove navode, a još jedan problem u SAD je taj što jako malo ljudi zna za kompaniju Huawei, pa tako njihova ćerka-kompanija Honor pokušava samostalno da plasira svoje proizvode na američko tržište.

Povezane objave

Ostavite Komentar