Nove Apple aplikacije koje ćete uskoro koristiti

iPhone6s-2Up-HeroFish-PR-PRINT

Applikacija će biti dostupna na iOS 10 i watchOS 3 operativnim sistemima i omogućiće vam da vidite sve vaše HomeKit uređaje i kontrolišete ih. Opcija pod imenom Scenes vam omogućava da podesite nekoliko uređaja odjednom. Na primer, možete isključiti sva svetla odabirom određene scene.

Apple TV ovde igra veliku ulogu takođe. Može da sazna kada pristupate kućnoj mreži, od tog trenutka preuzima dalje insturkcije.

Home je jednostavno i praktično rešenje za kontrolu vaših uređaja. Dobra stvar je što ne morate da preuzimate posebnu aplikaciju za svaki uređaj, pišeThe Next Web.

Druga nova aplikacija koja je takođe predstavljena je Swift playgrounds za iPad.

Cilj je da se privuku novi učenici i nauče se kako da koriste Swift. Playgrounds aplikacija je specijalno napravljena za Swift.

Kada pokrenete Playgrounds neće biti ono poznato okruženje koje ćete pronaći u Xcode-u. Mnogo je jednostavnije kako bi mogli da ga koriste i oni koji nemaju iskustva sa Swift-om.

Takođe, aplikacija je namenjena i deci, tako da će odraslima biti možda previše jednostavna. Mada, pošto ćete učiti da programirate, može biti od velike koristi.

Umesto da pokrećete kod, playgrounds vas vodi kroz vežbe kako biste naučili programiranje u Swift-u.

Pošto učite programiranje, playgrounds ima i naprednije lekcije na koje kasnije možete preći. Tu je i nova tastatura specijalno napravljena za kodiranje.

Ova aplikacija je nešto čemu su se programeri nadali, ali nije baš ono što su želeli. No, za početnike je veliki korak napred. Biće dostupna na iOS operativnom sistemu ove jeseni.

Povezane objave

Ostavite Komentar