Marshmallow nadogradnja za nove Samsung Galaxy telefone ima problema?

20e95e4cc7c204c64b24d6740d6efca8

U poslednje vreme pojavilo se više izveštaja koji govore o Galaxy S7, Galaxy S6, Galaxy Note 5 pa čak i Galaxy Note 4 telefonima. Ispostavilo se da su korisnici koji su ažurirali njihove telefone na Android Marshmallow operativni sistem po prvi put iskusili probleme koji se odnose na skener otiska prstiju i lozinke. Nakon nadogradnje, sistem ne prihvata loznike i skenove otiska prstiju.

Problem ne pogađa sve korisnike ali je dovoljno rasprostranjen. Najlakši način da izbegnete probleme jeste da isključite prijavljivanje lozinkom i skeniranjem otiska prstiju pre nadogradnje, ali takvo rešenje ne mogu da iskoriste korisnici koji su već izvršili nadogradnju. Ti korisnici mogu da odu na findmymobile.samsung.com, zaključaju i otključaju svoj telefon.

Veruje se da je ovaj problem uzrokovan šifrovanjem koje je podrazumevano uključeno kod telefona sa određenim specifikacijama. Počeli su da se pojavljuju izveštaji koji tvrde da se problem pojavljuje i kod drugih Android proizvođača, što i nije iznenađenje jer se odnosi više na Android nego na Samsungove telefone.

Povezane objave

Ostavite Komentar