Pratite produktivnost vašeg Android telefona uz ove alate

1946033630544d05eb1b3e6974313577_wide

Na Google Play prodavnici dostupan je veliki broj aplikacija koje vam mogu itekako biti od pomoći u svakodnevnom korišćenju Android telefona. Odlične besplatne aplikacije koje pružaju bitne informacije u svakom trenutku.

 

1946033630544d05eb1b3e6974313577_wide

Uz pomoć ovih, koje koristim već duže vreme, moći ćete vrlo jednostavno da proverite potrošnju baterije, temperaturu telefona, odaberete WiFi mrežu, proverite potrošnju megabajta, očistite nepotrebne fajlove i oslobodite memoriju.

Takođe, moći ćete da bekapujete i sinhronizujete sve aplikacije i podatke bez problema.

Helium – App Sync & Backup

Prva na listi jedna je od najkorisnijih aplikacija koja vam pruža mogućnost bekapovanja i sinhronizaciju aplikacija i podataka bez root pristupa. Potreban vam je samo USB kabl i desktop/laptop računar.

Prvo što treba da uradite je da instalirate Helium Desktop na svom desktop/laptop računaru. Nakon toga, dovoljno je samo jednom povezati telefon sa računarom kako biste pokrenuli aplikaciju. U meniju aplikacije obeležite sve one aplikacije koje želite da backupujete, kako .apk fajlove tako i sve ostale podatke aplikacija.

Bekapovanje je omogućeno sve do prvog isključivanja telefona. Svaki naredni put nakon uključivanja moraćete da ponovite postupak sa USB kablom i računarom.

Aplikacija je besplatna. Postoji i verzija koja se plaća, koja vam po mom mišljenju neće biti preko potrebna jer ne nudi ništa što bi vam možda zatrebalo. Osnovne opcije koje se nalaze u besplatnoj verziji su sasvim dovoljne.

Battery Widget Reborn

Bez obzira što trenutno koristim telefon sa ogromnom baterijom, od onih sam korisnika koji u svakom trenutku vole da znaju šta se dešava sa istom, koliko brzo se troši, koliko procenata je ostalo, kada je napunjena, kada će se isprazniti i slično.

Pre ove aplikacije koristio sam nekoliko drugih sličnih ali nijedna od njih nije bila toliko kvalitetna, ni po izgledu, ni po dodatnim opcijama.

Od pre nekoliko nedelja aplikacija je apdejtovana na 2.0 verziju koja donosi potpuno novi izgled (Material dizajn). Ako kojim slučajem više volite Holo dizajn, postoji i verzija aplikacije koja je zadržala stari izgled.

Ovom aplikacijom moći ćete da proverite sledeće: potrošnju baterije, temperaturu telefona, brzinu pražnjenja odnosno punjenja baterije, vreme kada je punjenje/pražnjenje počelo, možete uklučiti konstantan prikaz potrošnje baterije u procentima u notifikacionoj traci. Osim potrošnje u procentima, aplikacija nudi prikaz još nekoliko informacija koje vi birate. Na primer, na svom telefonu sam uključio stalan prikaz temperature i preostalo vreme trajanja baterije.

U okviru aplikacije dostupan je i odličan widget.

Preuzmite Battery Widget Reborn

Preuzmite Battery Widget Reborn Classic (Holo)

Povezane objave

Ostavite Komentar